Benelux Make-up Talent 2016! The Making of a Geisha

Gepubliceerd op: 26-10-2016

Op 24 januari j.l. ben ik Benelux make-up talent 2016 geworden. Het thema van de wedstrijd was "Gorgeous Geisha". Lees het artikel over de totstandkoming van mijn Geisha!

 

Na inschrijving voor de wedstrijd komen langzaam de ideeën op gang. Als eerste ga ik via Google op zoek naar afbeeldingen en lees ik veel over het onderwerp. Dit om me helemaal in te leven in het thema. Daarna maak ik een besloten pinbord aan op Pinterest. Hierop pin ik alles wat met een Geisha te maken heeft. Kimono's, yakuta's, obi's, geta's en haarstijlen. Uit de gevonden afbeeldingen kies ik de kloeuren en de stijl die mij het meeste aanbespreken. Ik maak hiervan een moodboard om de sfeer van de Geisha weer te geven. Hiermee ga ik aan de slag. Als de kleuren van de make-up vasstaan, vraag ik mijn vriendin als oefenmodel. Daarnaast heb ik stof, lint en band verzameld om een kimono en obi te maken. Ik struin hiervoor de lapjesmarkt in Utrecht af en ga langs winkeltjes met kant en band.

De eerste keer de make-up oefenen is altijd spannend. Het idee wat in je hoofd zit, waar je een face-chart van maakt, komt dan tot uitdrukking op het gezicht. Naast de kimono heb ik de diadeem gemaakt. Hiervoor heb ik dezelfde kleuren gekozen als de kimono en obi-band.

Nu alles zo'n beetje bij elkaar komt, wordt het idee voor de make-up aangepast. Hiervan maak ik foto's zodat ik hier en daar nog wat kan bijschaven. Tevens gebruik ik de foto's om naast de kleding en accessoires te leggen. Zo ontstaat de "final look".

Voor de wedstrijd was is gespannen en zenuwachtig. Alles moet straks binnen een uur worden aangebracht. Hoe goed ik ook heb geoefend, het blijft altijd spannend. Daarnaast was de concurrentie moordend. Gelukkig was mijn model Madelief super rustig en dat was voor mij een verandeming. Heerlijk om zo te werken en dat zorgt er voor dat ik ook nog kan genieten.

Na afloop gaat de jury in beraad en worden alle Geisha's naar voren geroepen. Daarna mogen alle visagistes op het podium komen. De jury maakt dan de winnaar bekend en ik hoor ergens nummer 1 - Andrea. Ik ben helemaal verbouwereerd, dat had ik nooit verwacht. Wat ben ik trots! En ook heel erg trots op Madelief, "We did it"!

 

 

Bewaren